Paieška

    Search Results

    Uždaryti

    Maisto papildas


    100 % augalinės kilmės vitaminas D3 fitokapsulėse

    • Maži perlai su 40 µg vitamino D3 iš dumblių
    • Fitokapsulės iš fermentuotų kukurūzų, bulvių ir žirnių
    • Kapsulėse nėra celiuliozės / hidroksipropilmetilceliuliozės / HPMC
    • Vitaminas D ištirpintas šalto spaudimo alyvuogių aliejuje, kad būtų optimaliai įsisavinamas
    • Palaiko normalią imuninės sistemos funkciją
    • Tinka vegetarams ir veganams
    • Pagaminta kontroliuojant Danijos farmacijos institucijoms
    Read moreShow less

    D-Pearls Phyto 1600

    Pharma Nord

    Vienoje kapsulėje yra:     % RMV*
    Vitamino D3  (cholekalciferolio)    40 µg   800%

    *Referencinė maistinė vertė

    Faktai apie produktą

    Vartojimas
    Po 1 kapsulę per dieną, jei nenurodyta kitaip. Geriausiai valgio metu. Skirta suaugusiesiems ir vaikams nuo 11 metų.

    Kapsulę galima nuryti visą arba kramtyti.
    Neviršykite rekomenduojamos paros dozės.

    Nėščios ir maitinančios moterys bei vaistus vartojantys asmenys, prieš pradėdami vartoti šį maisto papildą, turėtų pasitarti su gydytoju.
    Netinka jaunesniems nei 11 metų vaikams.

    Maisto papildas neturėtų būti vartojamas kaip maisto pakaitalas.
    Svarbu įvairi ir subalansuota mityba ir sveikas gyvenimo būdas.

    Tinka vegetarams ir veganams

    Sudedamosios dalys
    Užpildas: alyvuogių aliejus.
    Glazūros medžiaga: hidroksipropilo krakmolas.
    Drėgmę išlaikanti medžiaga: augalinis glicerolis.
    Stabilizatoriai: agaras, karageninas, pektinas (obuolių).
    Išgrynintas vanduo.
    Vitaminas D3 (cholekalciferolis).
    Drėgmę išlaikanti medžiaga: sorbitolis.
    Kakavos milteliai su sumažintu riebalų kiekiu.
    Žaliosios arbatos milteliai (Matcha).
    Raudonųjų burokėlių milteliai

    Laikymas
    Laikyti kambario temperatūroje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Laikyti vaikams nepasiekiamoje vietoje.
     

    Kas yra D-Pearls Phyto?

    Iš pradžių vadinosi "D-Pearls Green". D-Pearls Phyto yra mažos, minkštos augalinės kilmės kapsulės, kurių kiekvienoje yra 40 mcg (1600 TV) vitamino D3. Dumblių išskiriamas vitaminas D, ištirpintas šalto spaudimo alyvuogių aliejuje, kad būtų geriau įsisavinamas. Dėl kapsulių dydžio jas lengva nuryti, bet galima ir kramtyti. Fitokapsulė nuspalvinta trupučiu neriebių kakavos miltelių. Tyrimai parodė, kad D-Pearls įsisavinimas yra geras.

    Anksčiau vitamino D2 (ergokalciferolio) buvo galima gauti iš augalų ir mielių, kurį galėjo vartoti vegetarai ir veganai, tačiau moksliniai tyrimai (Shieh A, et al. 2016) parodė, kad vitaminas D3 efektyviau didina vitamino D kiekį organizme nei D2.

    D-Pearls Phyto sudėtyje esantis vitaminas D gaminamas iš dumblių. Naudojami dumbliai auginami kontroliuojamomis sąlygomis ir yra patvirtinti kaip maisto produktas bei plačiai naudojami maistui visame pasaulyje. Tačiau D-Pearls Phyto sudėtyje nėra pačių dumblių dalių; dumbliai išskiria vitaminą D3, kuris yra išgrynintas. Nėra jokio skirtumo tarp vitamino D3 iš dumblių ir vitamino D3 iš lanolino. Jie yra chemiškai identiški.

    Saugumas ir kokybė
    Pharma Nord gamykloje Vojens mieste gaminami ir vaistai, ir maisto papildai, todėl maisto papildams taikomos tos pačios kontrolės procedūros kaip ir farmacijos produktams. Tiek maisto papildai, tiek vaistai tikrinami pagal kruopščiai nustatytą planą - taip užtikrinama, kad produktuose yra tai, kas nurodyta specifikacijoje. Todėl vartotojai gali būti tikri, kad kiekviename D perliuke yra nurodytas vitamino D kiekis.

    Kas yra vitaminas D?

    Vitaminas D yra riebaluose tirpus vitaminas. Tai reiškia, kad vitamino įsisavinimui žarnyne reikia šiek tiek riebalų. Kaip ir kiti vitaminai, vitaminas D yra būtinas. Yra kelios vitamino D rūšys, tačiau dvi svarbiausios formos yra D2 (ergokalciferolis) ir D3 (cholekalciferolis).

    D3 yra vitamino forma, kuri sintetinama odoje, kai esame veikiami pakankamo kiekio saulės spindulių arba panašaus tipo UV spindulių. Saulės šviesoje gaunamas vitaminas D yra veiksmingas vitamino D šaltinis, tačiau jis gaminasi tik tada, kai saulė yra aukštai danguje. Didelėje Europos dalyje (aukščiau nei 37 laipsniai šiaurės platumos) tai vyksta tik vasaros laikotarpiu, todėl pakankamą vitamino kiekį galime pasigaminti tik vasaros mėnesiais.

    Vitamino D2 galima gauti tik su maistu. Jį gamina tam tikri grybai ir augalai, kai juos veikia ultravioletiniai spinduliai. Kad vitaminas D2 ir D3 taptų biologiškai aktyvūs, juos reikia vėliau aktyvuoti kepenyse ir inkstuose. Anksčiau mokslininkai manė, kad abi vitamino D formos organizme yra vienodai veiksmingos. Tačiau, priklausomai nuo taikomo matavimo metodo, vitaminas D3 yra 56-87 proc. veiksmingesnis už vitaminą D2, kai kalbama apie vitamino D kiekio padidinimą kraujyje. Be to, D3 yra kaupiamas riebaliniame audinyje daugiau nei tris kartus veiksmingiau nei D2*.

    * Heaney RP, et al. Vitamin D3 Is More Potent Than Vitamin D2 in Humans. J Clin Endocrinol Metab 2010.

    Vaikams ir slaugos namų gyventojams reikia daugiau vitamino D nei suaugusiesiems.

    Vitaminas D atlieka daugybę svarbių funkcijų organizme:

    • padeda palaikyti normalią kaulų ir dantų būklę
    • svarbus normaliai imuninės sistemos veiklai
    • padeda normaliai įsisavinti ir panaudoti kalcį ir fosforą
    • atlieka svarbų vaidmenį organizmo imuninės sistemos ir raumenų veikloje

    Vitamino D šaltiniai vegetarams ir veganams

    Saulės šviesa ir maisto papildai
    Vitaminas D iš saulės

    Vitamino D3 pirmtakas susidaro odoje iš cholesterolio, kai gauname pakankamai saulės spindulių arba panašios UV spinduliuotės. Vėliau šis pirmtakas kepenyse ir inkstuose turi būti paverčiamas (hidroksilinamas) į aktyvųjį vitaminą D.

    Iš saulės spindulių gaunamas vitaminas D yra veiksmingas vitamino D šaltinis, tačiau jis susidaro tik tada, kai saulė yra pakankamai aukštai danguje. Tokia šalis kaip Lietuva yra šiaurėje, todėl vitamino D iš saulės galime gauti tik vasarą.

    Taisyklė
    Kad iš saulės spindulių susidarytų vitaminas D, UV indeksas turi būti ne mažesnis kaip 3 arba aukštesnis. UV indeksas naudojamas kaip saulės ultravioletinės spinduliuotės intensyvumo matas. Jei abejojate ar iš saulės gali susidaryti vitaminas D, pažvelkite į savo šešėlį. Jei jūsų šešėlio ilgis toks pat arba trumpesnis už jūsų ūgį, galite gauti vitamino D. Kita vertus, jei šešėlis ilgesnis už ūgį, vitaminas D nesigamins.

    Nepakankamas vitamino D kiekis augalinėje mityboje

    Gauti pakankamai vitamino D tik iš augalinio maisto yra iššūkis. Saulės spindulių veikiami grybai gamina šiek tiek vitamino D, tačiau kaitinant maistą jo netenkama. Žmonės, kurie nevalgo gyvūninės kilmės produktų, vitamino D gali gauti iš saulės, jei ji yra pakankamai aukštai danguje, o šiaurinėse platumose žiemos mėnesiais (nuo rugsėjo pabaigos iki kovo pabaigos) jos nebūna. Organizmas sukaupia iš saulės gauto vitamino D perteklių, kuris gali būti panaudotas, kai nebegalime pasigaminti vitamino D iš saulės, kai ji yra per žemai danguje. Tačiau visai žiemai vitamino D organizme neužteks. Todėl daugeliui žmonių, gyvenančių šiaurėje ir nevartojantiems maisto papildų, vitamino D pritrūks jau gruodžio mėnesį.

    Vitamino D poreikis

    Tyrimai parodė, kad, kalbant apie vitamino D kiekį kraujyje, kasdienis vitamino D vartojimas yra veiksmingesnis nei jo vartojimas didesnėmis savaitės ar mėnesio dozėmis.

    Vitamino D papildai ypač rekomenduojami

    • vaikams iki 2 metų amžiaus (vitamino D lašeliai);
    • nėščiosioms;
    • tamsiaodžiams vaikams ir suaugusiesiems;
    • vaikams ir suaugusiesiems, kurie vasarą vilki visą kūną dengiančius drabužius;
    • žmonėms, kurie mažai laiko praleidžia lauke dieną arba apskritai vengia saulės;
    • slaugos namų gyventojams;
    • vyresniems kaip 70 metų žmonėms;
    • visiems, kurie, nepaisant amžiaus, turi didesnę riziką susirgti osteoporoze.


    Veganams ir vegetarams rekomenduojama laikytis oficialių rekomendacijų ir būti saulėje, vartoti vitamino D papildus žiemą.

    Vitamino D koncentraciją kraujyje galima nustatyti kraujo tyrimais, kuriais nustatoma 25(OH)D koncentracija kraujyje, išreikšta nmol/l. Vitamino D koncentracija skirstoma šitaip:

    • <12 nmol/l: didelis trūkumas;
    • 12–25 nmol/l: trūkumas;
    • 25–50 nmol/l: nepakankamas kiekis;
    • >50 nmol/l: pakankamas kiekis;
    • 75–150 nmol/l: optimalus kiekis asmenims, kurių trapūs kaulai ir kurie serga inkstų ligomis;
    • > apie 200 nmol/l: perdozavimo rizika.


    > = daugiau kaip

    < = mažiau kaip


    Konversija

    1 nmol/l = 0,4 ng/ml
    1 ng/ml = 2,5 nmol/l

    Vitamino D kiekio nustatymas

    Saugiausias būdas sužinoti vitamino D koncentraciją – atlikti kraujo tyrimą. Sveikiems žmonėms būtinybės iškart atlikti tyrimą vitamino D koncentracijai nustatyti nėra. Tačiau kai kurioms žmonių grupėms rekomenduojama nustatyti vitamino D koncentraciją kraujyje.

    Pavyzdžiui, žmonėms, kurių gyvenimo būdas leidžia manyti, kad jiems būtų naudinga nustatyti vitamino D koncentraciją. Šalia kitų akivaizdžių veiksnių, ribojančių vitaminą D įsisavinimą, pavyzdžiui, saulės trūkumo ir nevisavertės mitybos, yra ir daugiau subtilių priežasčių, pavyzdžiui, kai kurie vaistai trukdo vitaminui D absorbuotis organizme, todėl išauga šios konkrečios medžiagos poreikis.

    Oficialūs teiginiai


    ES maisto saugumo agentūra įvertino vitamino D poveikį ir pripažino, kad jis:

    • svarbus normaliai kalcio ir fosforo absorbcijai ir (arba) įsisavinimui
    • padeda palaikyti normalią kalcio koncentraciją kraujyje; 
    • svarbus normaliai kaulų būklei palaikyti; 
    • svarbus normaliai raumenų funkcijai palaikyti; 
    • svarbus normaliai dantų būklei palaikyti; 
    • svarbus normaliai imuninės sistemos veiklai;
    • atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.