- TEMA
- LEKTORĖ
Tiek vegetarams, tiek veganams svarbu gerai suplanuoti savo mitybą, kad būtų išvengta medžiagų trūkumo ir sveikatos problemų. Pašalinus visus gyvūninės kilmės produktus iš mitybos raciono, padidėja tam tikrų maisto medžiagų kiekio trūkumo rizika. Vegetarams bei veganams yra ypač svarbūs B12 ir D vitaminai, kalcis ir omega-3 riebalų rūgštys. Susirūpinimą taip pat kelia nedidelis geležies ir cinko kiekio gavimas iš maisto, nes šių mineralų biologinis prieinamumas yra ribotas.
Kokius maisto produktus rinktis ir iš kur gauti būtinųjų maistinių medžiagų tokioje mityboje?
PROGRAMA
17:30 - 18:00 Registracija
18:00 - 18:15 Įžanginis žodis
18:15 - 19:00 Vegetarai ir veganai - sveikesnis gyvenimo būdas ar mada?
19:00 - 19:45 Būtinosios maistinės medžiagos ir jų šaltiniai
19:45 - 20:00 Diskusijos ir pažymėjimų išdavimas
Renginio dalyviams bus išduodami 2 val. kvalifikacijos kėlimo pažymėjimai.
Pasirinkite datą žemiau ir užsiregistruokite
miestas | vieta | Adresas | Data | |
---|---|---|---|---|
Vilnius | Lvivo verslo centras | Lvivo g. 37 | 2024 05 09 | |
Kaunas | Magnum verslo centras | Karaliaus Mindaugo pr. 38 | 2024 05 16 |
Sandrija Čapkauskienė
Biomedicinos mokslų daktarė, Lietuvos sporto universiteto docentė, dietistė.
Pedagoginio darbo stažas 16 metų. Dėstomi dalykai – biochemija ir mityba, nutukimo ir metabolinio sindromo mažinimas, sportininkų mityba ir metabolizmas.
Patirtis – daugelio mokslinių publikacijų bendraautorė, tarptautinių konferencijų dalyvė, lektorė užsienio universitetuose, seminarų pranešėja mitybos ir fiziologiniais klausimais Lietuvoje.