Paieška

    Search Results

    Uždaryti

    Preparatas „Bio-Glucosamine Forte“ – geriausias gliukozamino preparatas Olandijoje




    Olandijos vartotojų organizacija „Consumentenbond“, atlikusi 26 gliukozamino preparatų tyrimus, nugalėtoju pripažino bendrovės „Pharma Nord“ gaminį„Bio-Glucosamine Forte“. Jis surinko 9,9 balų iš 10 galimų – vadinasi, buvo pripažintas beveik tobulu gaminiu.

    Olandų tyrimo grupė analizavo tokius gaminių parametrus, kaip kaina, vartojama dienos dozė, sudėtis ir ant etiketės esanti informacija. Preparatas „Glucosamine Forte“ buvo įvertintas labai gerai ir pelnė aukščiausius balus, nebūdamas pačiu brangiausiu gaminiu.
    Keli chondroitino preparatai buvo įvertinti žemais balais

    Keturi gaminiai, kurių sudėtyje yra chondroitino, nesurinko maksimalaus balų skaičiaus. Tarp jų – ir pats brangiausias tirtas produktas,surinkęs vos 5,7 balo. Tyrėjai nustatė, kad iš tikrųjų jo sudėtyje yra gerokai mažiau veikliosios medžiagos, negu nurodyta etiketėje.

    Apie gliukozaminą

    Gliukozaminas išgaunamas iš omarų, krabų bei krevečių ir paprastai prijungiamas prie sieros junginių – taip jis tampa gliukozamino sulfatu.Yra ir kitų gliukozamino rūšių, tačiau daugelis gamintojų naudoja būtent gliukozamino sulfatą. Ši gliukozamino rūšis naudojama ir daugelyje mokslinių tyrimų. Organizmas gerai įsisavina gliukozaminą, tačiau pirmieji rezultatai pastebimi tik po kelių savaičių.


    Nuoroda:
    Gezondgids februari-maart 2011 (leidinys „Sveikatos vadovas“, 2011 m. vasaris–kovas)