Paieška

    Search Results

    Uždaryti

    Selenas padeda išlaikyti sveiką skydliaukės veiklą




    Daugelis žmonių neįsivaizduoja, kas yra skydliaukė ar kur ji yra, tačiau tai yra turbūt pati svarbiausia endokrininė (t. y. gaminanti hormonus) organizmo liauka.

    Ši liauka, glūdinti priekinėje kaklo dalyje ir savo forma primenanti drugelį, be kitų funkcijų, reguliuoja, kokiu greičiu organizmas naudoja energiją ir gamina baltymus, bei kontroliuoja organizmo hormonų jautrumą. Skydliaukė gamina kelių rūšių hormonus, iš kurių svarbiausias yra trijodtironinas (T3) ir tiroksinas (kartais vadinamas T4). Šie hormonai reguliuoja ląstelėse vykstantį medžiagų apykaitos procesą, t. y. greitį, kuriuo riebalai, baltymai ir angliavandeniai virsta energija. Be to, ji reguliuoja augimo hormonų veiklą ir daugelį kitų organizmo funkcijų, taip pat ir kaulų masės išlaikymą.

    Viena iš skydliaukės veiklai svarbių medžiagų yra mikroelementas selenas. Mes gauname seleno su maistu (žuvimi, riešutais, mėsa ir kt.), o maiste esantis seleno kiekis priklauso nuo seleno kiekio, esančio dirvožemyje. Lietuva – tai šalis, kurios žemės ūkio paskirties žemėje yra mažai seleno, kaip ir kitose šalyse, pavyzdžiui, Danijoje, Suomijoje ir Anglijoje. Devintojo dešimtmečio viduryje Suomija, prisiėmusi atsakomybę už daugelio metų padarinius, išleido įsakymą, kuriame nurodė į visas trąšas papildomai pridėti seleno, tokiu būdu siekdama papildyti pasėlius šiuo gyvybiškai svarbiu mineralu.

    Gaminys „Bio-Selenium+Zinc“ gali būti puikus papildas prie maisto, kuris bus sveikas ir subalansuotas visais atžvilgiais, nes šio papildo sudėtyje yra specialios lengvai įsisavinamos seleno formos, kuri vadinasi „SelenoPrecise“. Tai yra patentuotos ir standartizuotos seleno mielės, kuriose yra daugiau negu 30 skirtingų organinio seleno formų. Ypač naudinga „SelenoPrecise“ ypatybė – tai dokumentais pagrįstas įsisavinimo rodiklis, kuris siekia beveik 90 %, bei jo homogeninė sudėtis. Būtent dėl šių ypatybių „SelenoPrecise“ yra naudojamas moksliniuose tyrimuose ir tiriamuosiuose projektuose visame pasaulyje.

    Be seleno ir cinko, preparato „Bio-Selenium+Zinc“ sudėtyje dar yra vitaminų A, B6, C ir E.03/