Paieška

    Search Results

    Uždaryti

    Moksliniais tyrimais nustatyta geriausia vitamino D rūšis




    Britų moksliniai tyrimai netikėtai smogė vitaminui D2 ir tuo pat metu įrodė, kad vitaminas D3 yra geresnis pasirinkimas. Jei norite būti saugūs, rinkitės moksliniais tyrimais pagrįstą vitamino D preparatą.

    Vis daugiau žmonių kasdien vartoja vitamino D maisto papildus, kad būtų užtikrinti, jog šios gyvybiškai svarbios maistinės medžiagos kiekis kraujyje būtų pakankamas. Pavasaris yra tas metų laikas, kai žmonėms jo ypač dažnai trūksta.

    Pagal naujausias vitamino D stokos, diagnostikos, profilaktikos ir gydymo gaires, Lietuvos gyventojams būtina papildomai vartoti vitamino D preparatus nepakankamos insoliacijos sezonu – nuo rugsėjo iki gegužės mėnesio. Kitais mėnesiais vartoti vitaminą D papildomai rekomenduojama ypač tiems, kurie priklauso vitamino D trūkumo rizikos grupėms.

    Tačiau britų mokslininkai iš Surėjaus universiteto įrodė, kaip svarbu pasirinkti tinkamą vitamino D rūšį. Šis vitaminas būna kelių rūšių, ir paaiškėjo, kad tarp vitamino D2 ir D3 yra didžiulis skirtumas.

     

     

    Vitaminas D3 geriausiai veikia imuninę sistemą

    Remiantis Didžiojoje Britanijoje atlikto tyrimo, paskelbto žurnale ,,Frontiers in Immunology" (2022 m. vasario mėn.) duomenimis, vitaminas D2 neturi tokio paties išmatuojamo poveikio imuninei sistemai kaip vitaminas D3.

    Šį skirtumą mokslininkai nustatė savanoriams 12 savaičių kasdien duodami vitamino D2 arba vitamino D3 maisto papildų.

    Jų atliktas tyrimas aiškiai parodė, kad vitaminas D3 stimuliuoja signalo kelią, kuris yra labai svarbus imuninei gynybai bei baltosioms kraujo ląstelėms, turinčioms vitamino D receptorius. Tokio paties poveikio nepastebėta vartojant vitaminą D2.

     

    Lengviau absorbuojamas kraujyje

    Ne tik britų tyrimas rodo, kad vitaminas D3 yra geriausias pasirinkimas. 2012 m. žurnale ,,American Journal of Clinical Nutrition" paskelbtame tyrime įrodyta, kad vitaminas D3 daug geriau nei vitaminas D2 didina 25(OH)D kiekį kraujyje, t.y. tą vitamino D formą, kurią matuojame kraujo mėginiuose.
    Šį tyrimą atlikę mokslininkai priėjo prie išvados, kad vitaminas D3 tikriausiai taps geriausia vitamino D rūšimi maisto papilduose, ir panašu, kad jie buvo teisūs.

     

    Moksliniais dokumentais pagrįstas vitamino D3 preparatas

    Jei norite būti visiškai tikri, kad išleisite savo pinigus tikslingai, geriau rinkitės preparatą, kuris buvo naudojamas moksliniams tyrimams.
    D-Pearls iš Pharma Nord yra vitaminas D3, kuris buvo išbandytas atliekant mokslinius tyrimus su žmonėmis bei dokumentais gali patvirtinti, kad jis gerai įsisavinamas ir veikia taip, kaip tikimasi. Tai labai svarbu atliekant mokslinius tyrimus, nes patikimas poveikis lemia bet kokio tyrimo rezultatus. Tačiau taip pat svarbu, kad vartotojai galėtų pasitikėti įsigytais produktais.