Paieška

    Search Results

    Uždaryti

    Ar Lietuvos moterims reikia daugiau vitamino D?




    Naujausi Lietuvos moterų, kurioms prasidėjo menopauzė, tyrimai rodo, kad daugumai jų trūksta vitamino D - maistinės medžiagos, kuri būtina normaliai sveikatos būklei palaikyti.

    Mokslininkai pastebėjo, kad Lietuvos moterims labai trūksta vitamino D. Ištyrus 100 metaboliniu sindromu sergančių moterų, kurioms jau prasidėjo menopauzė, nustatyta, kad daugeliui jų trūksta vitamino D, ypač žiemą.

    Žurnale „Advanced Medical Science“ rugsėjo mėnesį publikuotas tyrimas patvirtina kitų tyrimų duomenis, kurie rodo, kad per mažai vitamino D nustatyta visos Europos gyventojų kraujyje, net ir tose šalyse, kuriose yra gerokai daugiau saulėtų dienų nei Baltijos regione.

    Palaiko imuninės sistemos veiklą
    Yra daug priežasčių, kodėl vertėtų kraujyje palaikyti tinkamą vitamino D koncentraciją. Ši maistinė medžiaga padeda normaliai funkcionuoti imuninei sistemai, stiprina kaulus ir dantis, palaiko normalią raumenų funkciją, padeda normalizuoti įvairias kitas organizmo funkcijas.

     

     

    Kaip gauti pakankamą vitamino D kiekį

    Žmonės vitaminu D organizmą gali aprūpinti iš įvairių šaltinių. Geriausias jo šaltinis, žinoma, yra saulė, tačiau gauti pakankamai vitamino D tokiu būdu yra įmanoma tik nuo gegužės iki rugsėjo. Likusią metų dalį saulė yra per žemai, todėl žmonės negali pajusti jos spindulių naudos.

    Kai kuriuose maisto produktuose, ypač žuvų, yra vitamino D, tačiau vien tik tinkama mityba negali užtikrinti, kad į organizmą pateks reikiamas kiekis šio vitamino.

     

    „D-Pearls“
     

    Norėdami išvengti trūkumo, vis daugiau žmonių vartoja vitamino D papildus. Toks preparatas kaip „D–Pearls“ yra geras pasirinkimas, nes jo sudėtyje yra biologiškai aktyvaus vitamino D3 augalinio aliejaus tirpale, kurį puikiai įsisavina virškinimo sistema.

    Biologinį "D–Pearls“ įsisavinimą patikrino Oslo universiteto Norvegijoje mokslininkai. Jie ištyrė dvi „D–Pearls“ formules (mažų ir didelių dozių kapsules) sportininkų grupėje ir nustatė, kad abi dozės gerai absorbuojasi organizme.
     

    Skaityti daugiau

     

    Ar žinojote, kad:
     

    • nuo saulės saugantis kremas, kurio apsaugos faktorius didesnis kaip 8, blokuoja vitamino D sintezę odoje?
    • organizmo audiniuose yra tūkstančiai vitamino D receptorių.
    • vitaminas D kaupiasi riebaliniame audinyje. Nutukusiems žmonėms dažniausiai trūksta vitamino D todėl, kad ši maistinė medžiaga nepatenka į kraują.
    •