Paieška

    Search Results

    Close

    Specialistų darbo grupė rekomenduoja vartoti gliukozaminą osteoartritui gydyti




    Ši naujiena įtvirtinta naujojoje ataskaitoje, kurią paskelbė profesionalūs sveikatos priežiūros specialistai*. Ataskaitoje taip pat rekomenduojama vartoti šį produktą kaip pagrindinę kelių osteoartrito gydymo priemonę.

    Daugiausia dėmesio buvo skiriama osteoartrito gydymo tobulinimui, todėl specialistų grupė parengė rekomendacijas gydytojams, kuriose pabrėžiama svorio numetimo nauda antsvorio turintiems žmonėms, mankštos ir aktyvaus gyvenimo būdo pranašumas, aiškinama apie vidpadžių naudojimą, akupunktūrą ir vandens terapiją bei kelių osteoartrito farmakologinį gydymą.
    Specialistų grupė rekomenduoja vaistinio preparato kokybę atitinkantį gliukozamino sulfatą osteoartritu sergantiems žmonėms kaip racionalią ir pačią saugiausią pagrindinę priemonę skausmui malšinti ir sąnariams gydyti.

    Ši rekomendacija ypač įdomi, nes ją pateikė ESCEO (Europos draugija, nagrinėjanti osteoporozės ir osteoartrito klinikinius ir ekonominius aspektus) iš 13 tarptautinių specialistų, kurių specializacija – reumatologija, klinikinė epidemiologija ir klinikiniai tyrimai.
    Tai ne pelno siekianti organizacija, konsultuojanti gydytojus ir teikianti jiems informaciją apie naujausius mokslinius tyrimus, susijusius su kaulų, sąnarių ir raumenų ligomis.

    Bendrovės „Pharma Nord“ preparatas „Glucosamine Pharma Nord“ yra efektyvus vaistas lengvo ar apysunkio kelio sąnario osteoartrito sukeltų simptomų palengvinimui.

    * A systematic review of recommendations and guidelines for the management of osteoarthritis: The Chronic Osteoarthritis Management Initiative of the U.S. Bone and Joint Initiative. Seminars in Arthritis and Rheumatism. Volume 43, Issue 6, Pages 701–712, June 2014